07-12-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Izgara Köfte
Izgara Köfte

Malzemeler,
500 gram dana kıyma
3 dilim bayat ekmek
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı,
Ekmekleri ılık suda 1-2 dakika bekletin, suyunu sıkıp kabın içinden alın
Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin
Yoğurma kabına; ekmek için, rendelenmiş soğan, baharatlar ve zeytinyağını alın
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun
Köfte harcından avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın
Avucunuzun içinde yuvarlayıp, hafifçe bastırarak yassı şekil verin
Köfteleri tepsiye dizip buzdolabında 20 dakika bekletin
Izgarada her iki tarafını da pişirin
Bekletmeden servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|