Konu
:
Karamelli Kayısı ve Vanilyalı Şeftali
Yalnız Mesajı Göster
Karamelli Kayısı ve Vanilyalı Şeftali
07-09-2010
#
1
Şengül Şirin
Karamelli Kayısı ve Vanilyalı Şeftali
Karamelli Kayısı ve Vanilyalı Şeftali
6 kişilik
Malzeme:
12 adet kayısı
6 adet nektarin
1 kahve fincanı pudra şekeri
100 gr tereyağ
1 kase labne peyniri
1-2 adet çubuk tarçın
Tarifi
Fırını önceden 200 derecede ısıtın
Bölünmüş kayısıları ve nektarinleri ısıya dayanıklı iki ayrı fırın kabına alın
Her birine yaklaşık ikişer çay kaşığı pudraşekeri ekleyin
Daha sonra küçük küçük doğranmış tereyağ parçaları ve çubuk tarçınları üzerlerine ekleyin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında meyveler hafif yumuşayana dek pişirin
Sunum için; labne peynirini çatal ya da çırpma teli ile çırparak kıvama getirin
Pişen nektarin ve kayısıları soslarıyla birlikte çukur bir servis tabağına alıp labne peyniri ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul