Konu
:
Kuzu Bonfile Dilimleri ve Bıldırcın Yumurtası
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Bonfile Dilimleri ve Bıldırcın Yumurtası
07-02-2010
#
1
Şengül Şirin
Kuzu Bonfile Dilimleri ve Bıldırcın Yumurtası
Bonfile dilimleri malzemeleri (4 kişilik)
380 gram bütün kuzu bonfile
80 gram kabak
80 gram havuç
80 gram haşlanmış taze iç bakla
12 adet bıldırcın yumurtası
Tereyağı
Kekik
Sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Bonfile dilimleri tarifi
Havuç ve kabağı soyup küp kesin
İç baklanın kabuğunu ayıklayıp sebzeleri zeytinyağıyla 4-5 dakika soteleyin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak olarak ayrı bir yere alın
Kuzu bonfileyi ayrı bir tavada yarım çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla soteleyin
1 dal kekik, tuz ve karabiberle tatlandırıp tavanın kapağını kapatın
5 dakika sonra eti çevirip 2 dakika soteleyin
Tavadan eti alıp bıldırcın yumurtalarını aynı tavada pişirin
Kuzu bonfileyi 16 dilime kesin
Tabağa dilimlediğiniz et kadar pişirdiğiniz yumurtayı yerleştirin
Küp kestiğiniz sebzelere sıcak olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul