Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Bonfile Dilimleri ve Bıldırcın Yumurtası

Eski 07-02-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kuzu Bonfile Dilimleri ve Bıldırcın Yumurtası



Bonfile dilimleri malzemeleri (4 kişilik)
  • 380 gram bütün kuzu bonfile
  • 80 gram kabak
  • 80 gram havuç
  • 80 gram haşlanmış taze iç bakla
  • 12 adet bıldırcın yumurtası
  • Tereyağı
  • Kekik
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Bonfile dilimleri tarifi


Havuç ve kabağı soyup küp kesin İç baklanın kabuğunu ayıklayıp sebzeleri zeytinyağıyla 4-5 dakika soteleyin Tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak olarak ayrı bir yere alın Kuzu bonfileyi ayrı bir tavada yarım çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla soteleyin 1 dal kekik, tuz ve karabiberle tatlandırıp tavanın kapağını kapatın 5 dakika sonra eti çevirip 2 dakika soteleyin
Tavadan eti alıp bıldırcın yumurtalarını aynı tavada pişirin Kuzu bonfileyi 16 dilime kesin Tabağa dilimlediğiniz et kadar pişirdiğiniz yumurtayı yerleştirin Küp kestiğiniz sebzelere sıcak olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla