Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Bilgisayar Bölümü Staj Defteri

Eski 07-01-2010   #20
Şengül Şirin

Cevap : Bilgisayar Bölümü Staj Defteri

16 bit renk ve 640*480 ekran çözünürlüğünde açılan bilgisayarın sistem özelliklerine baktığımızda ekran kartını tanımayıp standart graphic adapter olarak varsaydığını gördük Bunu düzeltip ekran kartının desteklediği renk ve ekran çözünürlüğünü elde etmek için denetim masasında girdiğimiz ekran bağdaştırıcısı özelliklerinden sürücüyü güncelleştir seçeneği seçilerek driver diskten tanıtımı yaptık Sistem reboot yaptıktan sonra açılışta yeni donanımın bulunduğu uyarısını verdi ve bizden windows 95 etiketli diski istedi Daha sonra bu diskten yüklemeyi yaptıktan sonra windows tekrar reboot etti ve tekrar açıldığında ekran kartını tanıdı ve 256 renkte bilgisayarı açtı Görüntü özelliklerinden ayarlar seçeneği seçilerek renk 256 renkten 16 bir renk’e çevrildi ve ekran çözünürlüğü ise 640*480 den 800*600 olarak değiştirildi
Ses kartının tanıtılması için denetim masasından yeni donanım ekle seçeneği seçilerek ses ve video ekleme seçildi ve yükleme yapıldı
Aynı şekilde modem ve tv kartı da tanıtılarak denemeleri yapıldı İşletim sistemi için gerekli tüm donanım ve yazılımlar kurularak işletim sistemi düzgün bir biçimde çalıştırıldı ve donanımlar performanslarında çalışma yaptı
Daha sonra çalıştırmakta olduğumuz donanımların tüm özelliklerini kullanabilmeleri için bu donanımların kullanması gereken yazılımların yüklenmesi gerekmektedir Bunlar TV kartı için tv programı, CD ROM için infra programı gibi Bu programların yüklenmesine bittikten sonra upgrade işlemi tamamlanmış oldu
Şimdi bizden istenilen programların işletim sistemine yüklenmesine geldi
Office 97, mediaplayer 6,12, winamp vb programlarda yüklendikten sonra işlem tamamlanmış oldu