Konu
:
Bilgisayar Bölümü Staj Defteri
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Bilgisayar Bölümü Staj Defteri
07-01-2010
#
19
Şengül Şirin
Cevap : Bilgisayar Bölümü Staj Defteri
İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULUMU
Bilgisayarı windows 98 açılış disketinden açtıktan sonra karşımıza gelen menüden bilgisayarı CD ROM desteği ile başlat seçeneğini seçtik
Sistem gerekli dosyaları çalıştırarak bilgisayarın CD ROM desteği ile açılmasını sağladı
Komut satırına D: yazdığımızda CD ROM sürücüsü olan D: sürücüsüne geçtik
Daha sonra windows 95 etiketli CD’yi CD ROM sürücüsüne taktık
CD’nin içerisindeki kur
exe dosyasını çalıştırıp işletim sisteminin kurulumuna başladık
Önce bilgisayar BIAS’tan harddiskte yeterli boş alan olup olamadığını hesapladıktan sonra windows 95’in kurulumu için gerekli dosyaları hazırladı
Paket halinde bulunan windows 95 dosyaları
cab uzantılı olup bu bölümlerin açılması işlemini gerçekleştirmeden kurulum yapılamamaktadır
Bu sıkıştırılmış dosyaların açılmasından sonra kurulum işlemi de bitti
Windows 95 işletim sisteminin bize bir uyarısı geldi; bazı koşulların mevcut olduğu bu sözleşmeyi kabul edip etmediğimiz soruldu ve kabul edildi seçeneğini seçerek işleme devam ettik
Sonra bizden windows 95 işletin sisteminin güvenli numarasını istedi ve kitapçık üzerindeki güvenlik numarasını da girdikten sonra bilgisayar tak ve kullan aygıtlarını aradı
Sonra reboot ettikten sonra tak ve kullan aygıtlarında bulduklarının yazılımlarını yükledi
Sonra tekrar reboot ettikten sonra bilgisayarın windows 95 işletim sistemi ilk defa çalıştırılmış oldu
Bilgisayar windows 95 işletim sisteminden açıldıktan sonra masa üstü elemanlarının yerleşimini, ana grup, denetim masası gibi bölümlerin düzenlenmesini yaptıktan sonra windows 95 işletin sisteminin otomatik kurulabilecek bölümleri kurulmuş oldu
Şimdi elle ayarlanabilecek olan ekran kartı, ses kartı, tv kartı, modem, vb
donanımların yüklenmesi işlemine geldi
Bu donanımların yüklenebilmesi için her birinin ayrı ayrı driver dosyalarının donanım ekleme sihirbazında tanıtılması gerekmektedir
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul