Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Bilgisayar Bölümü Staj Defteri

Eski 07-01-2010   #19
Şengül Şirin

Cevap : Bilgisayar Bölümü Staj Defteri

İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULUMU
Bilgisayarı windows 98 açılış disketinden açtıktan sonra karşımıza gelen menüden bilgisayarı CD ROM desteği ile başlat seçeneğini seçtik Sistem gerekli dosyaları çalıştırarak bilgisayarın CD ROM desteği ile açılmasını sağladı Komut satırına D: yazdığımızda CD ROM sürücüsü olan D: sürücüsüne geçtik Daha sonra windows 95 etiketli CD’yi CD ROM sürücüsüne taktık CD’nin içerisindeki kurexe dosyasını çalıştırıp işletim sisteminin kurulumuna başladık Önce bilgisayar BIAS’tan harddiskte yeterli boş alan olup olamadığını hesapladıktan sonra windows 95’in kurulumu için gerekli dosyaları hazırladı Paket halinde bulunan windows 95 dosyaları cab uzantılı olup bu bölümlerin açılması işlemini gerçekleştirmeden kurulum yapılamamaktadır Bu sıkıştırılmış dosyaların açılmasından sonra kurulum işlemi de bitti Windows 95 işletim sisteminin bize bir uyarısı geldi; bazı koşulların mevcut olduğu bu sözleşmeyi kabul edip etmediğimiz soruldu ve kabul edildi seçeneğini seçerek işleme devam ettik Sonra bizden windows 95 işletin sisteminin güvenli numarasını istedi ve kitapçık üzerindeki güvenlik numarasını da girdikten sonra bilgisayar tak ve kullan aygıtlarını aradı Sonra reboot ettikten sonra tak ve kullan aygıtlarında bulduklarının yazılımlarını yükledi Sonra tekrar reboot ettikten sonra bilgisayarın windows 95 işletim sistemi ilk defa çalıştırılmış oldu Bilgisayar windows 95 işletim sisteminden açıldıktan sonra masa üstü elemanlarının yerleşimini, ana grup, denetim masası gibi bölümlerin düzenlenmesini yaptıktan sonra windows 95 işletin sisteminin otomatik kurulabilecek bölümleri kurulmuş oldu Şimdi elle ayarlanabilecek olan ekran kartı, ses kartı, tv kartı, modem, vb donanımların yüklenmesi işlemine geldi Bu donanımların yüklenebilmesi için her birinin ayrı ayrı driver dosyalarının donanım ekleme sihirbazında tanıtılması gerekmektedir