06-17-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kayısılı Sarma Tatlı
Kayısılı Sarma Tatlı

Malzemeler,
1 su bardağı kuru kayısı
6 adet taze kayısı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı esmer şeker
2 adet orta boy armut
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
8 adet baklava yufkası
Üzeri için,
1 adet yumurta sarısı
Pudra şekeri
Hazırlanışı,
Kuru ve taze kayısıları, armutları küp şeklinde doğrayın
Küçük bir tencereye; doğranmış kayısılar, armut, esmer şeker ve limon suyunu alın
Orta dereceli ateşte arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin
Sürenin sonunda tencereyi ocaktan indirip soğumaya bırakın
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin
Margarini eritin
Baklava yufkalarının arasına eritilmiş margarin sürüp üst üste fırın tepsisine serin
Yufkaların tam ortasına kayısılı harcı yatay biçimde yerleştirin
Rulo şeklinde sarıp etrafını ve üzerini margarinle yağlayın
Tatlının üzerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin
Pişen tatlıyı fırından çıkarıp ılınması için bekletin
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|