06-08-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırında Tavuk

Fırında Tavuk
Malzemeler
1 adet tüm tavuk
isteğe bağlı patates
sosu için :
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber, kekik
1 adet fırın poşeti
Fırında Tavuk Tarifi
Fırında tavuk için öncealdığımız tüm tavuğu güzelce yıkıyoruz 
Bir kabımızda soğanımızı ve sarımsağımızı rendeliyoruz  Salçamızı ,yoğurdumuzu ve baharatlarımızı ilave edip karıştırıyoruz
Hazırlamış olduumuz sosu tavuğumuzun üzerine sürüyoruz ve tavuğumuzu yanmaz fırın poşetimize yerleştiriyoruz  Kenarlarına patatesimizi soyup dilimleyip çiğden koyuyoruz
İstenirse bir tatlı kaşığı kadar tavuğun üzerine tereyağ konula bilir 
Fırın poşetimizin ağzını sıkıca kapatıp sivri bir cisimle örneğin kurdan yardımıyla poşetimizde 4-5 delik açıyoruz  Fırın tepsisinin üzerine koyup fırına veriyoruz  200 derecede 45- 60 dk kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyiyoruz 
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|