06-08-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tantuni Kababı
Tantuni kababı

Malzemeler :
400 gr kuşbaşı et
4-5 adet yeşil biber
2 adet domates
2-3 diş sarmısak
Tuz, Karabiber, Pulbiber
3 kaşık sıvıyağ
Lavaş Ekmeği için :
2 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Yapılışı :
Etleri küçük, küçük doğrayın Tavaya yağ ile birlikte etleri koyup soteleyin Sonra sarmısakları, çok küçük doğradığınız biberleri ve domatesleri de ekleyip iyice pişirin Daha sonra baharatları ilave edin
Lavaş ekmeği için :
Ilık suda yaş mayayı eritip, 10-15 dk bekletin Sonra un,tuz ve şeker ilave ederek yoğurun Küçük küçük bezeler yapıp, tabak büyüklüğünde açın Teflon tavada tek tek pişirin Daha sonra lavaş ekmeğine etli harcımızı doldurup sarın Yanına sumaklı soğan salatası yapabilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|