06-08-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Köfteden Yoğurtlu Kebap
Malzemeler:
300 gr kıyma
1 tane soğan
1 yumurta
1 tutam maydanoz
kimyon
1 çay bardağı galeta unu
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
sıvıyağ
Sosu ve İç harcı İçin:
bayat ekmek veya pide
1 kase yoğurt
2 domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına kıymayı alıyoruz Üzerine soğanı rendeliyoruz yumurtayı kırıyoruz Maydanozu doğrayıp sarımsağı rendeliyoruz Tuz, karabiber, kimyon ve kekik koyup köftemizi yoğuruyoruz Küçük parmak kalınlığında yuvarlıyoru< Köftelerimizi tavada veya ızgarada kızartıyoruz Diğer tarafta bayat ekmek veya pideleri küp küp doğruyoruz Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika kızartıyoruz
Servis tabaklarımızın ortasına tepeleme koyuyoruz Ekmeğin üzerine çırpma teliyle çırpılmış yoğurdu döküyoruz Üzerine köfteleri diziyoruz Diğer tarafta sozumuzu hazırlıyoruz Tavaya biraz tereyağı koyup sarımsağı kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesleri alıyoruz Üzerine salçayı koyup kaynatıyoruz Suyunu tuzunu ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz Sosumuzun orta koyulukta olması gerekiyor Hazırlanan sosu köftelerimizin üzerine döküp servis yapıyoruz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|