06-07-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuk Kroket
Tavuk Kroket

Malzemeler,
250 gram tavuk göğsü
1 adet orta boy patates
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Galeta unu
Hazırlanışı,
Tavuk göğsü ve patatesi yumuşayıncaya kadar haşlayın
Haşlanan tavuk eti ve patatesi robotta çekip derin bir kaba alın
Yumurta, karabiber ve tuzu ilave edip iyice yoğurun
Karışımdan orta büyüklükte parçalar koparın
Avucunuzun içinde yuvarlayıp oval şekil verin
Kroketleri galeta ununa batırıp büyük bir tabağa dizin
Buzdolabında 20 dakika bekletin
Bol ve kızgın yağda her iki tarafını kızartın
Ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|