06-03-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Bezelyeli Makarna
Bezelyeli Makarna

mallzemeler,
2 su bardağı bezelye
1 paket fiyonk makarna
2 yemek zeytinyağı
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamaya bırakın
Kaynayan suya bezelyeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın
Haşlanan bezelyeyi süzün
Makarnayı paketin üzerindeki süreye göre haşlayın
Haşlanan makarnayı süzün
Orta derinlikte bir tavaya zeytinyağını alıp kızdırın
Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip 2-3 dakika kavurun
Makarnayı tavaya ekleyip karıştırarak 1 dakika daha kavurun
Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırdıktan sonra tavayı ocaktan indirin
Sıcak ya da soğuk servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|