06-01-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Zeytin Ezmeli Poğaça
Zeytin Ezmeli Poğaça

Malzemeler,
Hamuru için,
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
İçi için,
Zeytin ezmesi
Üzeri için,
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına; sıvıyağ, yumurta, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın
Kuru mayayı 2 su bardağı ılık suyun içine ekleyip eritin
Yoğurma kabına ilave edin
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun
Hamurun mayalanması için 2 saat bekletin
Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın
İçlerini zeytin ezmesi ile doldurup kapatın
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin
Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 30 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|