05-31-2010
|
|
VANDETTA
|
Cevap : Terör Devleti İsrail (Arşivci)
İnsani yardıma insanlık dışı saldırı
İnsani Yardım Teşkilatı İHH’nin Gazze’de yaşanlara uygulanan ambargoyu protesto etmek ve orada yaşayanlara dağıtılmak üzere götürdükleri gıda ve tıbbi yardım malzemeleri taşıyan barış gemileri İsrail’in askeri operasyonuna uğradı
İlk bilgilere göre 16 Türk vatandaşı hayatını kaybetti
İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon olaylardan altı saat sonra kameraların karşısına geçti Ayalon yaptıklarından asla pişman olmadıklarını, Gazze’ye uyguladakları ambargonun “yasal olduğunu” iddia etti
Bir de birlikte davranalım dedi
Nasıl olacak bu birlikte davranma?
İsrail öldürecek, diğer ülkeler de cenaze törenleri düzenleyecekler!
Akdeniz’i kan gölüne çevirecek gelişmelere gebe olan bu saldırı ile İsrail uluslararası alanda büyük bir itibar kaybı yaşayacaktır
Ancak bu “gelişme” başka sıcak gelişmeleri de beraberinde getirebilir
Bunun izleri de anında göründü
PKK’nın İskenderun Deniz Üssü’ne yaptığı saldırı ile Akdeniz’deki İsrail kanlı baskını arasında irtibat aranacaktır! Baskını yapan PKK birliğinin istihbarat bakımından uluslararası destek almış olduğu izlenimi tartışılacaktır
Çünkü İHH gemilerinin kaptanı konumunda bulunan Mavi Marmara Türk bandıralıdır Eylemin başını çekmektedir Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti de bu yardım filosunu sıcak bakmaktadır
İsrail devleti ve hükümeti bu kanlı baskın eylemi nedeniyle sonuna kadar protesto edilecektir
Ancak Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşı Museviler ile İsrail arasına kalın bir duvar örerek ayırmak gerekiyor Türk Musevi Cemaati Türkiye Hahambaşılığı bu sabah yaptığı açıklamada aynen şöyle diyordu:
-Gazze’ye doğru hareket halinde olan Mavi Marmara gemisine yapılmış bulunan askeri müdahaleyi üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz Yardım girişiminin bu şekilde durdurulmuş olmasının ülkemizde yarattığı tepkiye katılıyoruz!
Korumasız insanlara ve sivillere karşı yapılan askeri saldırıların “başarı” şansı yüksektir Ancak böylesi saldırılar, “kazanmış gibi” olanı yerle bir eder!
Bu saldırı İsrail’in terörizmle olan içli-dışlı yapısını bir kez daha çok açık biçimde gözler önüne sermiştir Çıkmaz sokağa doğru atılan yeni bir adım olmuştur
Tarih 31 Mayısı not ederken şöyle yazacaktır:
-İnsani yardıma insanlık dışı saldırı!
|
|
|