05-30-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Zeytinli Ekmek
Zeytinli Ekmek
Malzemeler:
2 bardaktan biraz fazla beyaz un
yarım tatlı kaşığı instant kuru maya
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
yarım bardaktan biraz fazla su
20 adet zeytin (yarım bardak), çekirdeği çıkarılmış

Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın hazneye ilk olarak suyu, yoğurdu ve zeytinyağını koyun Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edip üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine şekeri ekleyin Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Beyaz ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın
4 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir
5 Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra irili ufaklı doğranmış zeytini ekleyin (İyice karışmasını sağlamak için zeytinleri hafiçe una bulayabilirsiniz)
6 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın 30-40 dakika beklettikten sonra kesin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|