Yalnız Mesajı Göster

Küçük Pide Ekmekler

Eski 05-24-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Küçük Pide Ekmekler



Küçük Pide Ekmekler


Malzemeler:
2 bardak beyaz un
½ tatlı kaşığı şeker
½ tatlı kaşığı tuz
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
1 çorba kaşığı süt
¾ bardak su
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı



Tarifi
Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edip 8 dakika kadar yoğurun Hamurunuz çok yumuşak ve biraz ele yapışan kıvamda olacaktır

Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1-2 saat oda sıcaklığında bekletin
Hamuru 8 eşit parçaya ayırın Her bir parçayı unlanmış mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın Üstlerine parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak 1 cm kalınlığında yuvarlak veya oval şekil verin
Ekmekleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin 15 dakika ılık bir yerde bekletin
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika, ya da üstü hafifçe renk alana kadar pişirin

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla