05-24-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Zeytinyağlı Taze Rezene Kökü
Zeytinyağlı Taze Rezene Kökü
4 kişilik
Malzeme:
1 kg taze rezene kökü
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı su
Yarım limon
Tuz, karabiber

Tarifi
Rezenelerin beyaz kısımlarına üç parmak kala saplarını kesin ve yıkayın Uzunlamasına kesip fırın tepsisine dizin Bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, doğranmış soğan, domates, tuz, limon suyu, su ve karabiberi karıştırın ve rezenelerin üzerine eşit şekilde gezdirin Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın 200 dereceli fırında 35 dakika pişirin Ilık veya soğuk servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|