05-22-2010
|
#3
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Etli Kara Lahana Sarması
Etli Karalahana Sarması
5 kişilik
Malzeme:
3 demet karalahana
500 gram kıyma
3 adet soğan
2 kahve fincanı pilavlık pirinç
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı bitkisel margarin
Tuz
Karabiber

Tarifi
Karalahanaları saplarından ayırın Kaynar suda 4-5 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin Süzülmeleri için bir süzgeçte bekletin Soğanları ince kıyıp bir kabın içine kıyma, ince kıyılmış maydanoz, pirinç, 1 çorba kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve yarım su bardağı su ekleyip iyice karıştırın Lahana yapraklarına iç malzemesinden ekleyerek sarın Tencereye eritilmiş margarin ve kalan domates salçasını alın Sarmaları dizin 2 bardak su ekleyerek yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirin Yoğurtla birlikte servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|