05-21-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Frambuazlı Pasta
Frambuazlı Pasta

Malzemeler,
Hamuru için,
Yarım paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı fındık içi
1 adet limon kabuğu rendesi
2,5 su bardağı un
Kreması için,
1 paket labne peynir
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı vanilya
Sosu için,
1 kâse frambuaz
1 çay bardağı toz şeker
Hazırlanışı,
Fındıkları mutfak robotunda çekip un haline getirin
Derin bir kaba hamuru için gerekli malzemeleri alıp yoğurun
Hamurun üzerine bez örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin
Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarın
Kelepçeli tart kalıbını yağlayıp hamuru kalıbın tabanına yayın
Kremasını hazırlamak için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın Kremayı pasta hamurunun üzerine yayın
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Pişen pastayı fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Soğuyan pastadan yuvarlak kalıplar çıkarıp servis tabağına alın
Frambuaz ve toz şekeri mutfak robotunda çekip tavaya alın
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın
Sosu ocaktan indirip soğuması için bekletin
Soğuyan sosu pastanın üzerinde gezdirin
Bekletmeden servis yapın
Çilek, böğürtlen ve frambuazla pastanın üzerini süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|