Yalnız Mesajı Göster

Barbunyalı Dip Tarifi

Eski 05-18-2010   #1
peri
icon111

Barbunyalı Dip Tarifi





Barbunyalı Dip tarifi
için Malzemeler :
• 450 gr haşlanmış barbunya
• 1/2 su bardağı salsa sosu
• 2 ad kırmızı biber
• 2 ad yeşil biber
• 1/2 su bardağı süzme yoğurt
• 1 diş sarmısak
• 1 su bardağı doğranmış domates
• 1-2 ad taze soğan
• 1/4 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
• Tuz

Barbunyalı Dip
yemeğinin hazırlanışı:
Kırmızı ve yeşil biberleri ocakta yada fırının ızgara bölümünde közleyin Soğuyunca kabuklarını soyup ince ince doğrayın

Salsa sosu ve haşlanmış barbunyaları blenderde iyice parçalayın Hafifçe tuzlayın Püre gibi olduklarında derin ve geniş bir kabının dibine dökün Üzerine doğradığınız biberleri yayın

Sarmısağı ezip süzme yoğurt ve yarım çay kaşığı kadar tuz ile karıştırın Bu karışımıda biberlerin üzerine döküp üzeri kapalı olarak buzdolabında en az iki saat bekletin

Servis yaparken üzerine küçük küçük kesilmiş domates, yeşil soğan ve peyniri dökün Yanında cips yada kesilmiş sebzelerle servis yapın

Notlar:
Hazır yufka alıp elinizle küçük küçük koparıp fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yağlamadan koyun Fırının ızgara modunda hepsi kıtır kıtır olana dek kızartın Böylece dip ile yemek için patates cipsinden daha az yağlı ama lezzetli krakerler hazırlamış olacaksınız


__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz
Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi?
Hep yalnız değilmiydik zaten

Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir
Varlığı armağansa yokluğu ceza deği
Varlığının değerini bilmektir
Alıntı Yaparak Cevapla