|  05-18-2010 | #1 | 
	| 
peri
 | 
				  Akgünlük Bitkisi 
 
             
 
 Akgünlük, tütsü olarak yakılan bir ağacın zamkı, sakızıdır ve genellikle Yemende yetişen bir ağaçtan elde edilir
  Akgünlüğün faydası çok, zararı ise yok denecek kadar azdır  Mizacı ise sıcak ve kurudur  Akgünlük, mide ağrısına karşı faydalıdır, ağrı ve sızıyı dağıtır, çürüyen yaralara et bitirir, balgamı kurutur  akgünlük
 Kekikle karıştırılıp çiğnenirse, dil tutulmasına karşı faydalıdır
  Tütsüsü vebaya karşı faydalıdır, havayı güzelleştirir, bellek gücünü artırır  Kara üzüm ve fıstık ile karıştırılıp yenirse zekayı açar  Gül reçeline karıştırılarak yenirse, idrarın çoğalmasını sağlar  Hazma yardımcı olur, ağrı ve sızıyı dağıtır  Göz yaralarını temizler  Yaralarda et bitirir  Zayıf mideyi kuvvetlendirir ve onu ısıtır  Balgamı kurutur, göğüsteki rutûbetleri emer  Göz kararmasını giderir  Habis yaralarının yayılmasını önler  Yalnız başına veya kekik ile çiğnendiği zaman balgamı çeker  Yatağını ıslatanlar için faydalıdır  Dil tutulmasına karşı faydalıdır  Zekayı artırır ve geliştirir  Eğer akgünlük ile tütsü yapılacak olursa, veba hastalığına karşı faydalıdır, ; havanın kokusunu da güzelleştirir   | 
	|  |   |