05-12-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırın Ekmeği
Fırın Ekmeği
Malzemeler:
4 bardak beyaz un
1½ tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant kuru maya
1½ bardak su, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı tereyağı, yumuşatılmış

Tarifi
Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Suyu ve tereyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır
Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp evinizin ılık bir köşesinde 1 saat mayalanmaya bırakın
Hazırladığınız hamuru 2-3 dakika yoğurun, ikiye ayırıp 20 cm uzunluğunda iki rulo haline getirin Aralarında 10-15 cm boşluk kalacak şekilde iyice unlanmış tepsiye yerleştirin
Tepsinin üzerini streçfilm ile kaplayıp 1 saat ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmasını sağlayın
Mayalanan ekmeğin üzerine çok keskin bir bıçak yardımıyla verev olarak 4-5 çizgi çizip 10 dakika daha bekletin
Ekmeği fırına vermeden 10 dakika önce fırına dayanıklı küçük bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının tabanına arka köşeye yerleştirin
Önceden ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|