Konu
:
Kuru Baklalı
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Baklalı
05-12-2010
#
1
Şengül Şirin
Kuru Baklalı
Kuru Baklalı
6 kişilik
Malzeme:
200 gr asma yaprağı
100 gr bakla içi
200 gr pilavlık bulgur
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
dereotu
Tarifi
Asma yapraklarını ve kuru baklayı ılık suda 2 saat bekletin
Sarma içini hazırlamak için; bir tencerede zeytinyağını iyice ısıtıp sırasıyla soğanı, baklayı ve en son olarak bulguru kavurun
Suyu ekleyip birkaç dakika daha karıştırın
Ocaktan alıp kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın
Asma yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün
Yapraklardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın
1 çorba kaşığı kadar bulgurlu karışımdan ortasına yayın
Yaprakların kenarlarından karşılıklı uçlarını birleştirip sigara böreği şeklinde sarın
Kalan malzeme bitene dek aynı şekilde hazırlayın
Sarmaları geniş ve düz tabanlı bir tencereye dizin
Üzerini geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte pişirin
Ocaktan alın
Soğuduktan sonra servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul