Yalnız Mesajı Göster

Kuru Baklalı

Eski 05-12-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kuru Baklalı



Kuru Baklalı 6 kişilik

Malzeme:
200 gr asma yaprağı
100 gr bakla içi
200 gr pilavlık bulgur
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
dereotu


Tarifi
Asma yapraklarını ve kuru baklayı ılık suda 2 saat bekletin Sarma içini hazırlamak için; bir tencerede zeytinyağını iyice ısıtıp sırasıyla soğanı, baklayı ve en son olarak bulguru kavurun Suyu ekleyip birkaç dakika daha karıştırın Ocaktan alıp kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın Asma yapraklarını bol suyla yıkayıp süzün Yapraklardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın 1 çorba kaşığı kadar bulgurlu karışımdan ortasına yayın Yaprakların kenarlarından karşılıklı uçlarını birleştirip sigara böreği şeklinde sarın Kalan malzeme bitene dek aynı şekilde hazırlayın Sarmaları geniş ve düz tabanlı bir tencereye dizin Üzerini geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte pişirin Ocaktan alın Soğuduktan sonra servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla