05-07-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuk Göğsü Tatlısı
Tavuk Göğsü Tatlısı
8 yemek kaşığı pirinç unu
250 gr toz şeker
4 tatlı kaşığı tarçın
1 adet tavuk göğüs eti (kemiksiz)
1 litre süt

Yapılışı
Tavukgöğsünü iyice haşlayın ve soğumaya bırakın Didikleyin sonra da parçaları mikserde püre haline getirin Pirinç unu ve şekeri bir tencereye koyun Azar azar süt ekleyin Yumurta çırpma teliyle sürekli karıştırın Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın Kaynayan süte tavuk püresini katın ve 45 dakika kadar karıştırarak pişirin Yüksek kenarlı bir dörtgen kaba dökün, soğumaya bırakın Soğuk suya batırdığınız keskin bir bıçakla küçük kareler şeklinde kesin, tarçın serpip servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|