05-05-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çikolatalı Ekler
Çikolatalı Ekler

Malzemeler,
Hamuru için,
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
3 adet yumurta
İç Kreması İçin,
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin,
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
Hazırlanışı,
Hamurunu hazırlamak için tencereye su ve tereyağını alın
Tereyağı suyun içinde eridikten sonra unu ekleyin
Unun topaklanmaması için sürekli karıştırın
Ocağın altını kısıp 4 dakika boyunca karıştırmaya devam edin
Hamur toparlanınca tencereyi ocaktan indirin
Hamuru derin bir kâseye alıp soğuyana kadar sürekli karıştırın
Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ilave edip mikserle çırpın
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Hamuru krema sıkma torbasına doldurup orta genişlikte uzun hamurlar elde edecek şekilde sıkın
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin
Pişen hamurları fırından çıkarmadan soğuyana kadar bekletin
İç kremasını hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
Tencereyi ocaktan indirmeden hemen önce vanilyayı ilave edin
Kremanın soğuması için kenarda bekletin
Çikolata sosunu hazırlamak için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
Tencereyi ocaktan indirmeden hemen önce vanilyayı ilave edin
Çikolata sosunun soğuması için kenarda bekletin
Ekler hamurlarını yatay biçimde ortadan ikiye bölün
İçlerini kremayla doldurup servis tabağına dizin
Üzerlerine çikolata sosu gezdirin
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|