04-30-2010
|
|
Şengül Şirin
|
YGS Sonuçları Açıklandı,tıklayın öğrenin
YGS sonuçları açıklanıyor
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan üniversite adaylarının günlerdir heyecanla beklediği YGS sonuçlarına dair açıklama yapıyor Sınav sonuçları 10 30'dan itibaren ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebilecek
Cumhuriyet Haber Portalı
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın YGS sonuçlarına dair yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:
"1 487 493 adayın sınavı geçerli sayıldı 14 bin adayın puanı hesaplanamadı
70 bin aday tercih yapma hakkı elde edememiştir
133 adayın sınav sonucu iptal edildi
69 adayın kopya çektiği anlaşıldı 1 soru iptal edildi
Fen Bilimleri Testi adayların yarısından fazlası tarafından boş bırakıldı Fen Bilimleri’ni öğrencilere sevdiremiyoruz Aynı durum Matematikte de var "
YGS'nin değerlendirilirken her bir aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü oluşturuluyor
Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek
YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS'ye girmeye hak kazanabilecek
Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek
cumhuriyet
YGS sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız
|