Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Gen Bencildir

Eski 04-28-2010   #2
Şengül Şirin

Cevap : Gen Bencildir

GİRİŞ

Bu kitap bir bilim kurguymuşcasına -ya da ona benzer bir şey gibi- okunmalı Düş gücüne seslenmek üzere tasarlandı Ancak bilimkurgu değil; bu kitap bilimin ta kendisi Size kalıplaşmış bir tanım gibi görünebilir ama, "kurgudan daha tuhaf " sözcükleri benim gerçek hakkında hissettiklerimi bütünüyle yansıtıyor Bizler yaşamkalım makineleriyiz, genler adıyla bilinen bencil moleküllerini körü körüne korumak için programlanmış robot araçlarız Beni hala şaşkınlığa sürükleyen bir gerçek bu; yıllardır bilmeme karşın, hiçbir zaman tam alışamadım Besleyebileceğim umutlardan biri ise, başka insanları şaşırtma konusunda başarılı olabilmek

Fazlasıyla arzuladığım bir başka amaca, kitabın konusunun hak ettiği oranda eğlendirici kılınması ve okuyucunun "yakalanmasının" sağlanması amacına ulaşıp ulaşmadığını da kestiremiyorum Uzun zamandır, biyolojinin başkaları için de gizemli bir öykü kadar heyecanlan dırıcı olması gerektiğini düşünüyorum, çünkü biyoloji gizemin ta kendisidir

Konunun verebileceği coşkunun küçücük bir parçasından daha fazlasını açığa çıkartabildiğimi düşünmeye cesaretim yok