Konu
:
Taze Fasulyeli Tas Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Taze Fasulyeli Tas Kebabı
04-28-2010
#
1
Şengül Şirin
Taze Fasulyeli Tas Kebabı
Taze Fasulyeli Tas Kebabı
4 kişilik
Malzeme:
200 gram kuş başı et
500 gram taze fasulye
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
10-12 adet arpacık soğan
10-12 adet kiraz domates
150 gram mantar
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tarifi
Kuşbaşı eti karabiber ve tuzla ovun
Biberleri yıkayıp halka şeklinde doğrayın
Fasulyeleri ayıklayıp temizledikten sonra 3’e bölün
Mantarları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra küp şeklinde doğrayın
Malzemeyi bir kaba alın
İçine kiraz domatesleri ve kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip sıvı yağ ile harmanlayın
Malzemeyi ısıya dayanıklı küçük kaselere eşit bir şekilde bölüştürün
Kaseleri tencereye ters şekilde yerleştirip kasenin yarısına gelecek kadar su ekleyin
Tencerenin kapağını kapayın
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Aklınızda Bulunsun: Ağırlık olması amacıyla kasenin üstüne içi su dolu bir bardak yerleştirebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul