04-22-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Bisküvili Muhallebi Pastası
bisküvili muhallebi pastası

Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 silme fincan un
- 1/3 becel
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
Yağ eritilir ve un eklenerek pembeleşinceye kadar karıştırılır Daha sonra ocaktan alınarak ılıması sağlanır Ilıyınca süt ve şeker de eklenerek pişirilmeye devam edilir Kıvamı koyulaşmaya yakın vanilya da ilave edilir Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve mikserle çırparak un toplarının yok olması sağlanır
Borcama, havanda dövülerek toz haline getirilmiş bisküviler yayılır Üzerine muhallebi dökülür Ilıklaşınca buzdolabında dinlendirilir Muhallebi pastadan dilimler kesilerek ters çevrilerek servis yapılır
Burada dikkat edilecek 2 nokta var ters çevirme esnasında büyük bir borcamda (muhallebiyi döktüğünüzde 1 cm yükseklikte olacak kadar) yaparsanız, servis yaparken 2 dilimi üst üste koyarak daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz Ayrıca buzdolabında 1 gün bekletip ertesi gün servis yaptığınızda muhallebiyi çok daha rahat şekilde dilim halinde alabiliyorsunuz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|