Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Tarih Ambarı

Eski 04-22-2010   #2
GöKKuŞaĞı

Cevap : Tarih Ambarı

Sen Hiç Tarih Okur musun?

Malazgirt meydan muharebesinde büyük bir kibir ve gururla gelen ve ardından da Alparslan’ a esir düşen Bizans İmparatoru Romen Diyojen’e Alparslan sorar:
“Hiç tarih okur musun?” Diyojen: “Hayır okumam, neden?” diyerek hem soruyu cevaplar hem de bir soru sorunca Alparslan: “Çünkü tarih okumayan ve tarihi bilmeyen bir hükümdarın sonu, senin gibi olur” Der

Müttefik Kolera

Osmanlı’nın Rus İsyanı batılı devletlerle meşgul olmasından istifade eden İran, 1821’de saldırıya geçer Doğu Bayazıt, Bitlis, Muş ve Erciş İran’ın eline geçer 1822 yazında İran tekrar saldırıya geçtiğinde büyük bir kolera salgını başlar; İran ordusunu perişan eder Hiç beklemediği bir bela ile karşılaşan İran, Osmanlı ile barış yapıp 1746 yılında kabul edilen sınırlara razı olmak zorunda kalır Kolera salgını da yanına kâr kalır

Pencere Ve Hela Kirası

Hindistan uzun yıllar İngiltere’nin işgali altında kalmıştır Bu süre zarfında İngilizler Hindistan’ın adeta kanını emmişlerdir İngiltere’nin Hindistan’a uyguladığı vergi sistemi bunu ispat etmektedir Şöyle ki arazilerde önceden ürün tayini yapılmakta ve ekilsin ekilmesin bu miktarın üçte biri her sene vergi olarak alınmaktaydı Hane, han, hamam, dükkan, mağaza ve bunu gibi emlakin kirası, aylık kaç kuruş tutar ise, her üç ayda birine yani sene de dört aylığa vergi namına el konulmaktaydı
Fukara sınıfından, eli iş tutanlar, senelik çalışma vergisi öderlerdi Yeni yapılacak binanın muhiti kaç adım ise ruhsatiye olarak, adım başına dört kuruş ve açılacak pencerelerin her birisi için on altı kuruş alınırdı Hatta hanelerde bulunan helâların dahi ayda üç kuruş vergisi vardı

Hangisi Daha Büyük Hırsızlık

Amerika’da köleliğin yaygın olduğu bir dönemde, bir köle efendisinden kaçar ve kendisini arayan efendisine, gazete ilanı üzerinden şöyle seslenir:”Benim bir hırsız olduğumu ve kaçarken senin atını çaldığımı söylüyorsun Peki, benim senin atını çalmam, seni beni annemin beşiğinden çalmandan daha büyük bir günah mıdır? “

Koyunla Geyiğin Farkı

Cahiliye devri Arapları kendi elleri ile yaptıkları putlara taparlardı Helvadan bile yapılan putlar vardı Acıktıkları zaman bu putları yerlerdi Daha güzel taşlar buldukça eski putun yerine yenisini koyarlardı Dün mukaddes kabul edilen taş bir anda kendisini yerlerde bulurdu Cahiliye devri Arapları bazen bir kurban adarlardı Adak zamanı geldiğinde ise “ O bir taştır, koyun ile geyiği fark edemez” Deyip avladıkları bir geyiği puta kurban edip adak işini ucuza kapatırlardı

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla