04-17-2010
|
#3
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Patatesli Gözleme
Patatesli Gözleme
Hamurunu hazırlarken; unu karıştırma kabına alın ve ortasını açın Ortaya tuzu ve yoğurt suyunu ilave edin Ortasından karıştırın
Malzemeler :
3 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Yoğurt Suyu
Alabildiği Kadar Su
İç Harcı İçin:
3 Patates
1 Soğan
1 Tutam Maydanoz
Toz Kırmızı Biber
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin:
Tereyağı

Hazırlanışı
Hamurunu hazırlarken; unu karıştırma kabına alın ve ortasını açın Ortaya tuzu ve yoğurt suyunu ilave edin Ortasından karıştırın
Yeteri kadar su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur eldene kadar yoğurun İç harcında, patatesleri soyun ve cips şeklinde dilimleyin Soğanları ve maydanozu doğrayın
Geniş bir kaseye bu malzemeleri alın Yağını, karabiberini, kırmızı biberini ve tuzunu ilave edip karıştırın Hamuru 7 bezeye ayırın Ortalama tabak büyüklüğünde açın
Hamurlara iç harcı paylaştırın Yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırın Sacda pişirin Patatesler çiğ olduğu için iyice kızarana kadar pişirin Pişen gözlemelere tereyağı sürün ve servis tabağına alın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|