03-26-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patlıcanlı Kaşarlı Tavuk But
Patlıcanlı Kaşarlı Tavuk But 6 kişilik
Malzeme:
1 kg patlıcan
6 parça kemiksiz tavuk butu
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı köri
1 su bardağı süt
Tuz
Kızartmak İçin :
Ayçiçeği yağı
Üzeri için :
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi
Karabiber, kırmızıbiber, tuz ve köriyi bir kasede harmanlayıp, tavukları bu karışıma bulayarak bir tepsiye dizin Üzerine sütü gezdirip 1 saat dinlendirin Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletin Süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın ve havlu kağıt üzerine alın Biberleri yıkayıp temizledikten sonra iri doğrayın 2 çorba kaşığı sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın ve soslanmış butları önlü arkalı kızartın Aynı yağın içerisinde biberleri de birkaç dakika çevirip hemen ocaktan alın Tek kişilik güveçlere tavuk budu ve renkli biberleri yerleştirin Kızarmış patlıcan dilimlerini üzerlerine dizip rendelenmiş kaşarpeyniri serpin Önceden ısıtılmış fırının üstten ısıtmalı ızgara bölümünde kaşarpeynirleri eriyinceye kadar fırınlayın Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|