03-25-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kuru Meyveli Parfe
Kuru Meyveli Parfe

Malzemeler,
1 paket toz krem şanti
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı kuru meyve karışımı
3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
1 paket sade bisküvi
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı,
Kuru meyveleri ılık suda 10 dakika bekletin
Sürenin sonunda suyunu süzüp meyveleri kurulayın
Toz krem şanti ve vanilyayı derin bir kapta karıştırın
İçine soğuk sütü ilave edip kıvamı koyulaşana kadar mikserle çırpın
Bisküvileri orta büyüklükte parçalara ayrılacak şekilde kırın
Krem şantinin içine çekilmiş ceviz içi, kuru meyveler, portakal kabuğu rendesi, bisküvileri ilave edip karıştırın
Kare, orta derinlikte bir tepsinin içini streç filmle kaplayın
Krem şantili karışımı tepsiye dökün
Tepsinin üzerini kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin
Sürenin sonunda tepsiyi derin dondurucuya kaldırıp 1 gece bekletin
Parfeyi servis yapmadan önce 5 dakika oda sıcaklığında bekletin
Orta kalınlıkta dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|