Konu
:
Garnitür Sebzeli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Garnitür Sebzeli Pilav
03-24-2010
#
1
Şengül Şirin
Garnitür Sebzeli Pilav
Garnitür Sebzeli Pilav
6 kişilik
Malzeme:
2 su bardağı baldo pirinç
4 çorba kaşığı sıvı yağ
30 gr tereyağ
1 tablet tavuk bulyon
1 adet havuç
1 adet patates
1 kase mısır
1 çay bardağı bezelye
1 adet Kırmızı dolmalık biber
2 çorba kaşığı dereotu
Tarif
Pirinçleri yıkayın
2 çay kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin ve bol suda yıkayıp süzün
Havuç ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra zar şeklinde doğrayın
Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip aynı şeklinde doğrayın
Tüm sebzeleri küçük bir tavada 2 çorba kaşığı mısırözü yağında yumuşayana dek kavurun
Tereyağ ile kalan sıvı yağı tavada kızdırın
Pirinci ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun
1 bardak sıcak suda eritilmiş tavuk bulyon ve kalan suyu ekleyin
Birkaç taşım kaynayınca önceden kavurmuş olduğunuz garnitür sebze karışımını ilave edin
Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin
Pilavı ocaktan alın ve kıyılmış dereotu ekleyip harmanladıktan sonra 10 dakika kadar demlenmeye bırakın
Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul