03-24-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Pekmezli Muhallebi
Pekmezli Muhallebi

Malzemeler,
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı pekmez
Hazırlanışı,
Orta büyüklükte bir tencereye; süt, un, nişasta ve toz şekeri alın
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin
Muhallebiyi ocaktan indirmeden hemen önce vanilyayı ilave edip karıştırın
Pişen muhallebiyi ocaktan indirip kâselere pay edin
Pekmezi küçük bir cezvede ısıtın
Muhallebinin üzerinde gezdirin
Muhallebiyi oda sıcaklığında soğutup buzdolabına kaldırın
Buzdolabında en az 1 saat beklettikten sonra servis yapın
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|