Yalnız Mesajı Göster

Tereyağlı Ekmek..

Eski 03-05-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Tereyağlı Ekmek..





Tereyağlı Ekmek






Malzemeler

Hamur için;

2+1/4 su bardağı un
1/2 yemek kaşığı şeker
3/4 tatlı kaşığı tuz
1+1/4 tatlı kaşığı maya
1 yemek kaşığı tereyağ
3/4 su bardağı kefir

Üstü için;

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı su
İrmik

Hazırlanışı

Hamur malzemelerinin tamamını gluten açığa çıkana kadar yaklaşık 20 dakika iyice yoğurun
Şekil alan hamuru 60 – 90 dakika iki katı kadar kabarıncaya kadar mayalayın
Mayalanan hamuru altı eşit parçaya bölüp şekil verin
Şekil verilen hamurları mayalanmaları için tekrar sıcak bir yere kaldırın
Mayalanan hamurların üzerine su ve zeytinyağı karışımını sürüp, irmik serpin
Önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla