Konu
:
Sütlaçlı Ekmek Kadayıflı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Sütlaçlı Ekmek Kadayıflı Pasta
03-05-2010
#
1
Şengül Şirin
Sütlaçlı Ekmek Kadayıflı Pasta
Sütlaçlı Ekmek Kadayıflı Pasta
4 kişilik
Malzeme:
Şerbeti için :
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Sütlaç için :
6 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı krema
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı toz hindistan cevizi
3 adet tane karanfil
3 çorba kaşığı baldo pirinç
Ekmek kadayıfı için :
1 adet hazır ekmek kadayıfı
Tarifi
Sütlaç için tüm malzemeleri bir tencereye alın
Sürekli karıştırarak pirinç sütü iyice çekene kadar kaynatın
Ekmek kadayıfını geniş yuvarlak bir kaba alın
Üzerine ılık su gezdirip 10 dakika yumuşamasını ve şişmesini sağlayın
Ekmek kadayıfının üzerine hafifçe bastırarak fazla suyunu alın
Şerbet için su ve tozşekeri kaynatın
Yumuşayıp şişen ekmek kadayıfına şerbeti döküp çekmesini sağlayın
Çapı 12 cm olan yuvarlak bir çemberin tabanına şuruplu ekmek kadayıfının bir kısmını yerleştirin
Üzerine sütlacın yarısını yayıp tekrar ekmek kadayıfı yerleştirin
Son olarak kalan sütlacı yayın
Sütlacın ve ekmek kadayıfının kıvam alması için buzdolabında bir gece bekletin
Tatlıyı kalıptan çıkartıp kaymak veya meyve sos ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul