03-05-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Domates Çorbası
Domates Çorbası
6 kişilik
Malzeme:
450 gram domates
15 gram tereyağ
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 litre bizim mutfak et suyu
2 çorba kaşığı domates püresi
tuz,taze çekilmiş karabiber
2 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Soğanın kabuklarını soyup kıyın Orta boy bir tencerede tereyağı eritin Kıyılmış soğanı ekleyip kavurun Unu ilave edip sararıncaya kadar karıştırın Et suyu, doğranmış domates ve püreyi ekledikten sonra birkaç taşım kaynatın Ateşi kısıp ara sıra karıştırarak pişirin İndirmeye yakın tuz, taze çekilmiş karabiber ve kremayı ilave edin Karıştırıp ocaktan alın Çorbayı servis kaselerine paylaştırın İsteğe göre rendelenmiş kaşarpeyniri veya kıyılmış maydanoz ile sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|