03-04-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Alman Pastası..
Alman Pastası
Malzemeler
Pandispanya için
2 adet yumurta
3/4 çay bardağı margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
1/2 paket kabartmatozu
Kreması için
1 adet yumurta sarısı
50 gram margarin
4 çay bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
Süslemek için
pudra şekeri
Hazırlanışı
Yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır
Yoğurt ve eritilmiş yağ ilave edilir
Kabartma tozu ve un konulup karıştırılır
190 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir
Bu arada bir tencerede yumurta sarısı, süt, un, şeker muhallebi kıvamına gelinceye kadar mikserle çırparak pişirilir
Kıvam alınca ocak kapatılıp vanilya ve margarin ilave edilir
Margarin eriyene kadar çırpmaya devam edilir
Fırından çıkartılan hafif ılıklaşmış pandispanya kalıptan çıkartıp bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir
Kremanın tamamı iki pandispanya parçasının arasında kalacak şekilde sürülür
Krema soğuduktan sonra dolaba konulur
Servis yapmadan üzerine pudra şekeri elenir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|