03-04-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Pratik Lahmacun
Pratik Lahmacun

Malzemeler
* 2 adet yufka
* 100 gram kıyma
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 adet kırmızı dolmalık biber
* 1 diş sarımsak
* 1/4 demet maydanoz
Hazırlanışı
1 Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale getirilir
2 robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp, yoğurulur
3 Yufkalar ortadan ikiye katlanır
4 Çeyrek daire oluşacak şekilde ikiye kesilir (Bu şekilde elimizde ikiye katlanmış iki yarım yufka olur )
5 Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört adet yufkadan taban elde etmiş olacağız
6 Şekil verdiğimiz yufkalar tepsiye alınır
7 Hazırlanan iç üzerlerine konulur
8 Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|