03-03-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patlıcan Paçası
Patlıcan Paçası

Malzemeler,
3 adet orta boy patlıcan
6 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz şeker
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı sirke
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun
Orta kalınlıkta şeritler halinde doğrayın
Patlıcanların acısını almak ve kararmasını önlemek için limonlu ve tuzlu suda 15 dakika bekletin
Sürenin sonunda patlıcanları sudan çıkarıp süzün
Yayvan ve derin bir tencereye patlıcanları dizin
Domates ve sarımsağın kabuklarını soyun
Mutfak robotuna; domates, sarımsak, sirke, tuz, zeytinyağı ve toz şekeri alın
Tüm malzemeler püre haline gelene kadar mutfak robotunda çekin
Domatesli sosu patlıcanların üzerine dökün
Orta dereceli ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin
Dilerseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|