02-27-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Lorlu Tart
Lorlu Tart

Hamuru için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 125 gr yumuşatılmış margarin
- 1 pk kabartma tozu
- 2 su bardağı elenmiş un
Yoğurma kabında önce yumurta ile şekeri çırpın Diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurup, hamuru 20 dk dinlendirin
Kreması için:
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yumurta
- 500 gr süt
- 60 gr yumuşatılmış margarin
- 700 gr tuzsuz lor
- 1,5 pk
vanilyalı puding (toz halde)
Tüm malzemeleri çukur bir kabın içerisinde pürüzsüzleşene kadar çırparak kullanıma hazırlayın Çok koyu olursa biraz süt veya su ilave edebilirsiniz
Üzeri için:
- 1 çorba kasesi vişne taneleri
- 3 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
Küçük bir tencereye vişne tanelerini ve şekeri koyup üzerini örtecek kadar su ekleyerek kaynatın Vişne tanelerini süzgeç yardımı ile süzdürerek alıp tabağa çıkartın Kalan suya nişasta ekleyip tel çırpıcı ile karıştırarak pelteyi hazırlayın
Hazırlanışı:
Büyük borcamı borcamın yüksekliğinden daha fazla olacak şekilde yağlı kağıt ile kaplayın (Piştikten sonra tartı servis tabağına rahatça çıkartabilmek için) Hazırladığınız hamurun yarısından fazlası ile borcamın dibini kaplayıp, kalan hamur ile de borcamın yüksekliği kadar kenarlarını kaplayın Önceden hazırladığınız kremayı hamurun üzerine dökerek eşit bir şekilde yayın Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 1,5 saat kadar üzeri kızarana kadar pişirin Tart fırından çıkıp soğuyunca vişne tanelerini sıralayıp onun üzerine de hazırladığınız pelteyi dökün (İstediğiniz meyvelerle süsleyip farklı jöleler de kullanabilirsiniz) Donuncaya kadar oda sıcaklığında bekletip servis yapana kadar buzdolabında bekletebilirsiniz
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|