02-23-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sadrazam Kavuğu

Sadrazam kavuğu
KEK İÇİN;
· 4 yumurta
· 1 su bardağı şeker
· 2 su bardağı un
· 2 yemek k süt
· 1 paket kabartma tozu
KREMASI;
· 2 s bardağı süt
· 1 s bardağı şeker
· 1 y k tereyağı
· 1 paket vanilya & ben portakal kabuğu rendesi kullandım
· 3 y k un
· 1 y k nişasta
KEKİN SOSU İÇİN;
· 2 su bardağı ılık süt
· 1-2 s b hindistan cevizi veya kırık fındık,ceviz kırığı,rende bitter çikolata
YAPILIŞI:
· Yumurta ve şekeri 10 dakika mikserde çırpın Sütü ekleyip bir kez daha çırpın
Un, kabartma tozu, ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru boşaltın
· üzerini düzeltip 150 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin
· Bu arada kremayı hazırlayın Sütü, unu,nişastayı tencereye alıp karıştırarak kaynatın Kaynamaya başladığı an şekeri ekleyin ve yine karıştırın kolayca eriyecektır
· Krema kıvamına gelince ocaktan alın, soğuyunca portakal k rendesini ve tereyağını ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın
· Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, 2-3 parmak kalınlığında uzun dikdörtgen parçalar kesin,sonra bu uzun dikdörtgenleride boylamasına ikiye bölün pandispanyaya krema sürmek için 2′ye keseriz ya işte o şekilde:)bir küçük dikdörtgenden iki katlı pasta katı elde ediyoruz
· Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe alarak kremadan sürün, ister fındık ister muz (uzun ince kesin) yayın ve rulo şeklinde sarın (iki ucu birleşse yeter)
· Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine bulayın ve bir kaba tüm pastaları yanyana dizin
· tatlınızı buzdolabında dinlendirin,hatta bir gün öncesinden yapılırsa daha güzel oluyor:) afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|