Yalnız Mesajı Göster

Turunç Reçeli

Eski 02-15-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Turunç Reçeli



Turunç Reçeli

Malzemeler:

* 7-8 turunç
* 1,5 kilo şeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limon suyu






Hazırlanışı:
Turunçlar iyice yıkandıktan sonra bütün olarak kabukları rende ile kazınır Kabukları rendenin ince tarafı ile tıraşlayabilirsiniz Kabuklar dilimler halinde çıkarılır Bir meyveden 8 adet kabuk çıkıyor

Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir Bu işlem kabukların rulo halinde pişmesi için gerekli yoksa açılıyorlar

Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır Bu basamağı atlamamak gerekiyor, acısının çıkması için her seferinde yeniden su kaynatıp haşlanmalı

Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır Ertesi gün 2 su bardağı su ve limon suyu ilave edilerek pişirilir Reçel pişince ipler kabuklardan çıkarılır

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla