Konu
:
Turunç Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Turunç Reçeli
02-15-2010
#
1
Şengül Şirin
Turunç Reçeli
Turunç Reçeli
Malzemeler:
* 7-8 turunç
* 1,5 kilo şeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Turunçlar iyice yıkandıktan sonra bütün olarak kabukları rende ile kazınır
Kabukları rendenin ince tarafı ile tıraşlayabilirsiniz
Kabuklar dilimler halinde çıkarılır
Bir meyveden 8 adet kabuk çıkıyor
Kalın bir iğne yardımıyla kıvrılan kabuklar ipe geçirilir
Bu işlem kabukların rulo halinde pişmesi için gerekli yoksa açılıyorlar
Acısının çıkması için 3 kez su değiştirilerek haşlanır
Bu basamağı atlamamak gerekiyor, acısının çıkması için her seferinde yeniden su kaynatıp haşlanmalı
Haşlanan turunç kabuklarının üzerine şeker dökülüp 1 gece bekletilerek sulanması sağlanır
Ertesi gün 2 su bardağı su ve limon suyu ilave edilerek pişirilir
Reçel pişince ipler kabuklardan çıkarılır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul