02-15-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patatesli Patlıcan Sarma
Patatesli Patlıcan Sarma

Malzemeler,
3 Adet orta boy patlıcan
2 Adet orta boy patates
1 Adet orta boy kuru soğan
4-5 Dal maydanoz
4-5 Dal dereotu
Damak zevkine göre tuz, pul biber, kuru nane
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı,
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirin
Soğanları yemeklik doğrayıp az miktarda sıvı yağ ile kavurun
Tuz, baharatlar ve patatesi tencereye ilave edip kavurmaya devam edin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp soğuyan patatese ekleyip iyice yoğurun
Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlaklar yapın
Patlıcanları uzunlamasına incecik kesip kızgın bol yağda kızartın
Fazla yağını havlu kâğıtla alıp ortalarına patates köftelerini yerleştirin
Dolma sarar gibi rulo yapıp üzerine kürdan batırıp tepsiye dizin
Domatesi küp şeklinde doğrayıp az miktarda sıvı yağ ile soteleyin
Hazırladığınız domates sosunu patlıcanların üzerine dökün
185 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|