Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Kayseri Yağlaması

Eski 02-13-2010   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Kayseri Yağlaması



Hamur için: 500 gr un, 300 gr su, 15 gr yaş maya, 10 gr tuz İçi için: 300 gr kıyma, 1 yemeklik doğranmış soğan, tuz, karabiber, ½ demet ince kıyılmış maydanoz, sıvı yağ Sos için: 200 gr yoğurt, 3 diş püre yapılmış sarımsak



Hazırlanışı: 1 Yaş mayayı suda erittikten sonra, un ve tuzla karıştırıp yoğurun Hamur toplanınca üstünü kapatarak mayalanmaya bırakın 2 Bir tencerede sıvı yağ ile soğanı kavurun ve kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave ederek pişirin 3 Kabaran hamuru (1-1,5 saat kadar sonra) merdane yardımıyla açın İyice açılan hamuru üçgen ya da yuvarlak parçalar halinde kesin Sonra sac veya az yağlı tavada pişirin ve pişen hamur parçalarını yağlayın (tereyağ yahut sıvı yağ ile) 4 Hamur parçalarının arasına hazırladığınız içi koyun ve her parça arasına bu işlemi tekrarlayın 5 Servis yapmadan öce sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün ve yağda erittiğiniz pul biberi yoğurdun üzerine döküp servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla