02-03-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çikolata Güllü Pasta
Çikolata güllü pasta
Malzemeler:
12 kişilik
125 gram tereyağı
1 5 çay bardağı esmer şeker
50 gram bitter çikolata
yarım su bardağı su
yarım çay bardağı rom
yarım su bardağı kuşüzümü
yarım çay bardağı iri öğütülmüş ceviz içi
2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
yarım çay bardağı küçük kesilmiş meyve şekerlemesi
1 5 çay bardağı un
yarım çay kaşığı çekilmiş karanfil
yarım çay kaşığı tarçın
2 yumurta
80 gram bitter çikolata
yarım çay bardağı krema

Hazırlanışı:
Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın Kısık ateşte karıştırarak ısıtın Ocaktan alıp rom, ceviz içi, kuşüzümü, kuru üzüm ve meyve şekerlemelerini ekleyip karıştırmaya devam edin Un, karanfil, tarçın ve yumurtaları başka bir kapta karıştırıp çikolatalı karışıma ilave edin Kek harcını yağlanmış kelepçeli yuvarlak kek kalıbına boşaltın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Keki fırından alıp soğutun Seksen gram bitter çikolatayı benmari usulü eritin Kremayı ekleyip karıştırın Karışımı ılık kekin üzerine döküp yayın Çikolata katılaşana kadar bekletin Çikolatadan yapılmış güllerle süsleyip servis yapın
Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|