02-03-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sucuklu Mantı
Sucuklu mantı
Malzemeler:
5-6 kişilik
Yarım kangal sucuk
1 adet yumurta
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
2 su bardağı sarımsaklı yoğurt
sos için: 2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası

Hazırlanışı:
Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun Hamuru 4 parçaya ayırın Parçaların üzerine nemli bir bez sererek yarım saat dinlendirin Hamurları merdaneyle açıp minik kareler şeklinde kesin Sucukları hamurların içine yerleştirip, karelerin dört köşesini birleştirerek kapatın Tencerede su kaynatın Kaynayan suya bir tutam tuz ve sıvıyağ ekleyin Mantıları kaynayan suya atıp haşlayın Daha sonra delikli kepçeyle tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin Sos için tereyağını eritin Salçayı ekleyip karıştırarak kavurun Mantının üzerine sosu gezdirip servis yapın
Aşçının notu: Hamurun çok yumuşak olmamasına dikkat edin Yumuşak olduğunda biraz daha un ekleyebilirsiniz
Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|