Yalnız Mesajı Göster

Yeşil Yayla Tatlısı

Eski 02-03-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Yeşil Yayla Tatlısı



Yeşil yayla tatlısı

Malzemeler:

6 kişilik
5 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
1 çorba kaşığı irmik
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 kase dövülmüş antepfıstığı
50 gram file antepfıstığı
1 tutam tuz
şerbeti için: 2 su bardağı su
iki buçuk su bardağı tozşeker
yarım limonun suyu
üzerine: antepfıstığı



Hazırlanışı:
Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın Tozşekeri, yumurta sarısı ile karıştırın Un, irmik ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin Kabartma tozunu ekleyin Dövülmüş antepfıstığını ilave ederek karıştırın Kalıbı yağlayarak, hazırladığınız hamuru içine dökün 180 derece fırında 25 dakika pişirin Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin Soğumaya bırakın Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Üzerine file antepfıstığı serpin Dilimleyerek servis yapın
Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla