01-31-2010
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Kuzu Kavurmalı Makarna
Kuzu Kavurmalı Makarna
KuzuKavurmalıMakarna (4-6 Kişilik)
Malzemeler
600 gr Sotelik Kuzu Eti
150 gr Arpacak Soğanı veya Normal Soğan
3 Diş Sarmısak
1 Adet Kereviz
1 Adet Havuç
1 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr )
1 Adet Kuru Kırmızı Biber
60 gr Margarin
2 Adet Defne Yaprağı
Kekik
40 gr Kuru Üzüm
1/2 Demet Kıyılmış Maydanoz
1 Paket Makarna (500 gr )
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
100 gr Kaşar Peynir

Yemeğin Tarifi
Soğanı soyup kıyın Sarmısağı ezin Kereviz ve havucu temizleyip küçük küçük doğrayın Domateslerin suyunu süzün, çıkan suyu saklayın Domatesleri küçük küçük doğrayın Acı biberi incecik kıyın
Kozu etini tuzlayın ve geniş bir tavada yağı iyice kızdırıp kuvvetli ateşte iyice kavurun Soğan, sarmısak, kereviz, havuç ve acı hiheri ekleyip kavurmaya devam edin
Domatesleri ekleyin, bir taşım pişirip üç çay bardağı su ve domates suyunu ekleyin Tuz, defne, kekik ve yıkanmış üzümleri ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1 saat pişirin Kıyılmış maydanozu serpip ateşten servis tabağına alıp zeytinyağı ile karışalım
Makarnayı pakette belirtildiği gibi haşlayın Süzün, servis tatırın
Kuzu etli sos ve ince ince kıyılmış peynir ile servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|