Yalnız Mesajı Göster

Saçaklı Mantı (Çok Pratik)

Eski 01-31-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Saçaklı Mantı (Çok Pratik)



Saçaklı Mantı (Çok Pratik)

Malzemeler
5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz



Yemeğin Tarifi
Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin

Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin İçerisine tuz ve karabiber ilave edin Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin Tavuk suyunu üzerine gezdirin

Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla